Yes, we're married - Reisverslag uit Jaipur, India van Lotte Berkers - WaarBenJij.nu Yes, we're married - Reisverslag uit Jaipur, India van Lotte Berkers - WaarBenJij.nu

Yes, we're married

Door: Lotte

Blijf op de hoogte en volg Lotte

20 Februari 2010 | India, Jaipur

Dat is meestal het eerste wat we zeggen tegen mensen die ons aanspreken, nou ja vooraf is het altijd 'were you from' en dan 'are you married?'. We hebben germerkt dat het makkelijkste is om gewoon te zeggen dat we getrouwd zijn, haha. Het is wel heel leuk om mensen te spreken en dat gebeurt de laatste dagen steeds meer. Zo hebben we in Agra een man gesproken in een restaurant die ongelooflijk zenuwachtig was omdat hij op een telefoontje zat te wachten van zijn vader, die zou besluiten met wie hij zou gaan trouwen. Hij vertelde ons ook in het geheim dat hij zijn oom en tante alvast zijn voorkeur voor een paar vrouwen had doorgegeven zodat die zijn vader zouden kunnen beinvloeden in de keuze. Echt super interessant. Hij kon maar moeilijk begrijpen hoe de daten- en- dan- pas- na- een- paar- jaar- trouwen- traditie in ons land werkt.

In Agra hebben we natuurlijk ook de Taj Mahal gezien!! Dat was echt super!! Het is heel imposant en symmetrisch. Normaal houden wi niet zo van symmetrische gebouwen, maar dit is een uitzondering. Binnen viel een beetje tegen. Omdat je hier absoluut geen foto's van mocht maken hadden we er veel van verwacht, maar het is eigenlijk heel klein en donker.. Maaaaaaar we hebben een foto met ons twee van de buitenkant en dat is wel heel bijzonder!
's avonds hebben we op de rooftop van ons hotel (met uitzicht op de Taj gezellig gekletst met duitse, franse en mexicaanse backpackers, heel leuk!

De volgende dag hebben we de bus genomen naar Jaipur, die 6 uur zou duren.... Je voelt hem al aankomen, die duurde 8,5 uur, haha. Door pech en drukte met verkeer, maar dat schijnt heel normaal te zijn, dus hebben we onze tijd weer vermaakt met vragen beantwoorden van nieuwsgierige medereizigers. Dit keer zaten we in een bus die duidelijk bedoelt was voor de rijkere reisigers en ook hier konden we duidelijk verschil merken tussen de kasten. Zo zaten er twee mannen enorm irritant met hun voeten op de bank. Ze lieten verder niemand zitten, terwijl er duidelijk plek was voor 4, alleen als medepassagiers hen wilde masseren, dan mochten ze wel een kwartiertje bij hun zitten, maar dan werden ze daarna ook gewoon weer weggebonjourt. Echt bizar!

Het was wel leuk de irritatie op hun gezichten te zien toen de hele bus meer aandacht aan ons bestede dan aan hun, haha, en wij vroegen er helemaal niets voor. We hebben zelfs een paar zinnen hindi geleerd!

Helaas is Steven getroffen door buikkrampen en diarree, daardoor staat onze reis nu wat meer op een rustiger pitje. Morgen zijn we van plan door te reizen naar Ajmer, dat is een belangrijke plaats voor Islamitische pelgrims. Deze busreis duurt slecht 2,5 uur (+/- 4 uur dus), dus dat kunnen we nu wel aan denken we.

Zo, nu zullen we eens kijken of we er een paar mooie foto's bij kunnen plaatsen!

Tot de volgende keer!

Groetjes Steven en Lotte

• 20 Februari 2010 - 14:36

Mama Elly:

Fijn om weer een berichtje te lezen. Bij het opschrift van het bericht dacht ik wel Hee wat is dat nou! Maar ja een andere cultuur he.
    Hopelijk gaat het weer wat beter met Steven en blijft het jou bespaard Lotte. Wat fijn dat jullie zo'n leuk contact hebben met mensen van zo'n verschillende nationaliteiten. Nog veel plezier.

• 20 Februari 2010 - 16:24

Robert:

Proficiat! Getrouwd, jullie gaan ineens wel snel zeg! Je hoeft toch niet vroegtijdig terug te komen vanwege de volgende stap hè? ;)
    Aii, buikkrampen voor Steven, niet zo mooi!!
    Maar lekker borrelen op het dakterras met uitzicht op de Taj Mahal, dat is wel supergaaf! :D
    Mooie indrukken!
    Xx Robert

• 20 Februari 2010 - 16:54

Ellen & Anne:

Heeeee Steven en Lotte!
    Mooi dat het goed gaat met jullie! Hebben jullie al ringen gekocht voor jullie bruiloft? haha We zijn wel een btje jaloers op jullie!! Have fun
    XX

• 20 Februari 2010 - 17:00

Willem:

En wat komt er na trouwen ????? Ja....eindelijk......Leuk al die verhalen en die open kontakten; dat is niet westers.....hier zijn we een stuk strakker. Geniet er maar van....en ja die diarree....het is haast onvermijdelijk. Men heeft daar bacterien die wij al lang niet meer kennen; misschien dat wittebrood helpt. Succes en carpe diem

• 20 Februari 2010 - 18:16

Armin En Yvonne:

Hey tortelduifjes!

Dat is goed nieuws zeg!Kunnen we hier nog een afterparty verwachten incl bruidstaart etc??;)

Maar ff serieus,mooi te horen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben!Alleen natuurlijk jammer Steven dat je je kostbare tijd aan het verspillen bent op de wc!!Hopelijk voel je je snel beter en kunnen jullie toch nog even optimaal samen genieten.
    We zijn echt super benieuwd naar jullie foto's en overig verhalen (want die zullen jullie inmiddels al wel een hoop hebben!) Echt bizar van die mannen met hun vieze voetenmassages.Net goed dat jullie meer aandacht kregen haha!Steven,je hebt toch niet vlak daarna in een keer op mysterieuze wijze buikkrampen gekregen?;)

We willen jullie in ieder geval nog heel veel plezier wensen, geniet ervan en wel goed opletten hoor!!Hopelijk horen we weer snel iets!

Groetjes van ons

• 21 Februari 2010 - 09:16

Bieb:

Hi Lotte (en steven of course!)

Wat leuk om mee te mogen genieten van jullie ervaringen in het verre en vreemde India :)!!!

Hoop dat de reizigerskwaaltjes snel voorbij zijn en alle enge bacterieen en beestjes jullie verder bespaard blijven!!!!

Geniet ervan!

Kuzzi,
    Bib

• 21 Februari 2010 - 16:31

Karen:

Leuke dingen allemaal! De buikklachten waren voorspelt he, blijkbaar hebben je preventieve maatregelen (paaseitjes!) goed geholpen Lotje ;) of roep ik nu iets over je af? Haha... Hee geniet ervan verder! Xxx

• 21 Februari 2010 - 19:45

Marloes:

Hee Lotte en Steven,

haha het blijft in zulke landen altijd slim om te zeggen dat je getrouwd bent! Kunnen jullie goed met iedereen praten of zijn er ook veel mensen die (bijna) geen engels kunnen? Fijn om weer iets van jullie te horen! Veel plezier daar!

xx

• 22 Februari 2010 - 09:45

Nienk:

Hee avonturiers..
    Klinkt echt super goed!
    Vooral die bus en dan meer aandacht krijgen dan mensen die echt heel veel aandacht willen hebben is natuurlijk zo'n lekker gevoel :P
    Raar van dat kasten systeem ja, je weet dat het er is maar als je het ook echt ziet lijkt mij het ook echt weird.
    Succes met de volgende busreis!
    X

• 22 Februari 2010 - 13:23

Tatnte Margaret:

Hoi Lotte en Steven,

Leuk te horen dat jullie het goed naar je zin hebben. Behalve de buikvirus van Steven natuurlijk. Ik hoop dat die snel voorbij is en dat jij Lotte er van bespaard blijft. Veel plezier verder en tot horens. tante margaret, oom leo en simone.

• 23 Februari 2010 - 14:05

Sanne:

Hey Lotte en Steven!
    Superleuk om te lezen hoe jullie het daar hebben. Hebben jullie al een mooie ring gekocht? Versterkt het verhaal en helemaal niet erg om van Steven te krijgen.. ik heb als je terugkomt nog een Engelstalige roman voor je te leen, The White Tiger, dat in India speelt en waar de kasten verschillen ook naar voren komen. Kwam er zelf niet doorheen maar jij na jullie ervaringen in Inda vast wel!
    Geniet van jullie reis en blijf schrijven en foto's plaatsen! En ik kan je verblijden, zit nog wel op de Scharnerweg als je terugkomt. xx

• 23 Februari 2010 - 15:25

Juul:

Ik wil ook komen als jullie trouwen hoor;)!
    Geniet ervan!
    Steven succes met de krampjes, ik deel de pijn;)

xx

• 23 Februari 2010 - 17:56

Marjon:

Heey!
    Super leuk om jullie belevenissen te lezen:) Veel plezier nog en blijf vooral posten!:D

xx Marjon

• 24 Februari 2010 - 14:47

Peer Schetters:

Ha reizigers,

Ik kreeg de tip van het weblog van Elly. Leuk zo´n verslag. Op de buik van Steven kun je wel even lekker oefenen met de stethoscoop Lotte. Als het pijn doet als je midden/bovenin drukt is het waarschijnlijk een gastritis :)

Veel plezier

Peer Schetters

• 25 Februari 2010 - 18:28

Hans En Anita:

Wat leuk om jullie reisverhalen te lezen en helemaal met jullie foto's erbij...
    We kijken elke keer weer uit naar nieuwe belevenissen !!!