Good Karma
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
07 Maart 2010 | India, Udaipur
Voor het eerst in mijn leven heb ik yoga gedaan en het voelde heel goed. Iedere ochtend in Udaipur kwam er een yogateacher en hoewel ik zo stijf was als een hark voelde ik me daarna toch iets soepeler en fitter. En ik was nog niet zo slecht, want ik heb zelfs zonder hulp op mijn hoofd gestaan! Ik had nooit verwacht dat ik dat kon!
Ik het hotel in Udaipur heb ik veel mensen ontmoet en met jennifer en leah uit canada heb ik het meeste opgetrokken! De eerste dag meer met Nina uit Duitsland en Leah. Met hun ben ik naar de Tiger lake geweest, waar we krokodillen konden zien, helaas... Wel was het daar heel rustig en mooi, dus we haden er geen spijt van. Daarna zijn we naar de shilpgram village geweest,waar verschillende traditionele dans- en muziekgroepen speciaal voor ons optraden! Heel speciaal!
De volgende dag werd ik samen met Jennifer uitgenodigd om met de yogateacher mee te gaan naar een shiva tempel buiten de stad, omdat hij good karma bij ons voelde! geweldig was dat! Het was een half uur rijden op zijn scooter, we reden door allemaal kleine dorpjes helemaal de bergen in. Vanaf de shiva tempel hadden we een geweldig uitzicht en omdat we onze persoonlijke hinsische gids bijhadden hebben we ook nog veel geleerd over de rituelen in hindische tempels! Dicht bij de tempel konden we ook in het huis van een guru die 10 jaar geleden is overleden. Een guru is iemand die door andere guru's wordt verkozen als leermeester in de yoga en meditatie. Hij vertelde dat deze guru tijdens het mediteren is gestorven in de meditatie houding en dat ze hem ook zo hebben begraven dicht bij zijn huis. Echt bijzonder om te horen. Verder ben ik nog gezegend door een aap, die zijn plas echt niet meer op kon houden toen ik onder hem doorliep..
Na deze bijzondere trip werden we ook nog uitgenodigd in zijn huis en hebben we zijn vrouw, 5 dochters en zoon ontmoet. Heel gastvrij en we kregen thai, zoete Dhal en koekjes die over waren van de bruiloft van zijn 2e dochter. Ze waren super gastvrij en als ik ooit nog eens in Udaipur terugkom, mag ik daar altijd terugkomen.
Mijn wens is uitgekomen, IK BEN UITGENODIGD DOOR EEN INDIAAS GEZIN, JOEHOE!
Nu ben ik in Jodhpur en heb ik in mn eentje een belachelijk luxe kamer voor 200Rp (3e). Nu moet ik de beslissing maken of ik naar Varanasi ga of naar het noorden van India om volgende week de grens over te steken naar Nepal. Ik twijfel nog steeds om naar de Kump mella te gaan in Haridwar.
Jullie horen het wel in mijn volgende verhaal!
Dikke kus, Lotte
07 Maart 2010 - 08:55
Nadine:
Heey Lotte!
Wat geweldig dat je aan yoga hebt gedaan! Vooral tof dat je het daar hebt gedaan in plaats van een zaaltje in Maastricht. Daar is het toch net even wat meer 'echt' ;) Het is in ieder geval een leuke hobby voor erbij :)
Geniet van je luxe kamer daar. Ik ben benieuwd of je volgende verhaal nog vanuit India zal zijn, of misschien al wel vanuit Nepal?!
Liefs uit Maastricht xx Nadine -
07 Maart 2010 - 10:25
Sara:
Hoi Lotte!
Super mooi verhaal, fijn dat het je zo goed gaat daar. Veel liefs, Sara -
07 Maart 2010 - 10:46
Karlien :
Dat jij een goed karma hebt wisten wij natuurlijk al lang!
Fijn dat je zo enthousiast en open rondreist. Veel sterkte met de hoe, wat, waar en wanneer vragen! xx -
07 Maart 2010 - 12:19
Willem:
Wat een mooie en prachtige verhalen; pas goed op je hoofd na de yoga en de zegening van een aap. Bizonder vind ik de directe kontakten met de locals; vooral de gastvrijheid en het delen met anderen komt veel voor bij de azatische bevolking; iets wat uit onze westere genen grotendeels verdwenen is. Veel plezier een een goede reis naar Nepal.
07 Maart 2010 - 12:19
Willem:
07 Maart 2010 - 15:33
Ida:
Lotje!
Leuk om weer een verhaal van je te lezen, super om te horen dat je leuke mensen ontmoet en dat je schijnbaar al goed gewend bent aan allerlei typische dingen daar =) Hou ons op de hoogte, maar geniet vooral. Voorzichtig bij die hoofdstanden he ;)
Liefs x -
07 Maart 2010 - 17:00
Franciene:
Hihi, nouja gezegend ben je! Op een goede reis dan maar! xF -
07 Maart 2010 - 18:38
Marloes:
Lieve Lotte,
wat leuk om weer een verhaal van je te lezen? Ik ben blij dat het reizen je in je eentje ook goed afgaat. (Niet dat ik anders had verwacht) Heb je ook eindelijk de wonderen van de yoga ervaart? haha veel succes en ik kijk uit naar je volgende verhaal!
xx -
07 Maart 2010 - 23:50
Tonny:
Zo...ik liep een beetje achter na een vakantieweek. Zo te lezen gaat het prima met jou! Ook zonder Steven gaan alle gebeurtenissen door. Heb je al een nieuwe wens na je bezoek aan het Indiase gezin?
veel plezier verder Lotte! op naar de volgende story -
08 Maart 2010 - 10:19
Marjon:
Heey Lotte!
Mooi dat je het zo naar je zin hebt en ook al reisbuddy's hebt gevonden! :) En hou dat goede karma vast he?!;)
xx Marjon -
08 Maart 2010 - 20:09
Wiljan:
Hoi Lotte,
Fijn om te horen dat je in volle teugen geniet van al dat moois wat op je pad komt. Je schrijft kleurrijke verhalen zoals het land zelf is. Je ontmoet interessante mensen maar ook apen die van humor houden !! Geniet ervan blijf ons schrijven.
Groeten Wiljan & Louise -
09 Maart 2010 - 10:53
Rens:
Hoi Lotte,
Nog dank voor je mooie verjaardagskaart. Je maakt mooie avonturen mee. Geniet er van. Heel veel plezier nog en succes met het vervolg van je reis.
Heel veel liefs Rens. -
13 Maart 2010 - 13:11
Anita:
Ha lotte ,
Wat heb je een mooie kleurijke,maar vooral enthousiaste kaart geschreven !!! Hartstikke leuk !!!
Weer super om je verhalen te lezen....Hans is gisteren naar India vertrokken en zitten nu op de rooftop bij het Anoop Hotel te eten in Dehli ....wie weet komen jullie elkaar nog tegen. Morgen vertrekken ze naar de Kumb Mehla met de motor om dat Heilige feest mee te maken...
Heel veel reisplezier weer en ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal en foto's.
groetjes Anita -
17 Maart 2010 - 09:53
Christa:
Op je hoofd staan met yoga? Je bent vast een natuurtalent :) en dan heb je ook nog eens goed karma! Als dat geen topreis beloofd..
Geniet ervan! liefs