Ik ben in Nepal!
Door: Lotte
Blijf op de hoogte en volg Lotte
20 Maart 2010 | Nepal, Pokhara
Zo dat is weer een tijd geleden. De laatste keer was ik nog in Udaipur, nu ben ik in Pokhara, de stad waar vele trekkings beginnen. Intussen ben ik nog in Jodhpur, Jaisalmer, opnieuw in Delhi, varanasi en Lumbini geweest. Ik zal een korte beschrijving geven van elke stad.
Jodhpur was mwa, na mijn geweldige tijd in Udaipur. Het was wel mooi, maar veel te heet en iets minder mooie dingen. Wel heb ik hier hele leuke mensen ontmoet, Dan en Kerstin zijn de mensen waarmee ik later ook ben doorgereist naar Jaisalmer.
Jaisalmer was wel super, allemaal kleine straatjes en winkeltjes en het toppunt was natuurlijk en kamelentocht van 2 dagen. Met een supermooie nacht onder de sterren. Het kamelen rijden gaat me steeds beter af, tijdens deze toch mochten we in de eerste middag al alleen rijden! en de volgende dag gingen we zelfs galloperen en sprinten! Super leuk, maar het is enorm hobbelig en ook een beetje gevaarlijk, want er is een grote kans dat zo'n kameel op hol slaat en dan val je er gegarandeerd af. Dat is gelukkig niet gebeurd, ik ben weer veilig door kunnen reizen. Verder hebben wer zowel de zonsondergang als de zonsopgang gezien, super mooi!
Vanuit Jaisalmer konden we helaas geen directe trein meer boeken naar Delhi. Ik had inmiddels besloten om niet meer naar de Kumbha Mella te gaan, maar naar varanasi. Dus namen we de bus naar Jaipur en vanaf daar zouden we wel zien. Dan is onderweg uitgestapt in Pushkar, want die wilden midden in de nacht niet meer naar Delhi, haha. Karstin en ik gingen door naar Jaipur en ik zou daar proberen of er een directe bus was naar Varanasi. Eenmaal in in Jaipur ging het precies zoals we verwachten, super hectisch. Oh het is onbeschrijflijk irritant hoe iedereen op je afschiet om je taxies, reikshaws, hotels en restaurants aan te bieden. En daar loop je dan met je zware backpack met een kluit om je heen. En dan moest ik ook nog afscheid nemen van Kerstin die inmiddels al een bus gevonden had naar Delhi. Ik kreeg bij het busloket te horen dat er geen bus naar Varanasi was, dus ik was van plan naar het treinstation te gaan, maar dat betekende misschien geen kaartje, een dure reikshaw en een lange wachttijd. Gelukkig kwam ik Kerstin weer tegen, want haar bus was nog niet vertrokken. Ben ik toch maar in de bus gestapt naar Delhi, hoewel ik daar eigenlijk niet meer heen wilde.
Delhi
Maar goed ook, want nu heb ik gezien dat Delhi een super stad is om goed te shoppen! Kerstin heeft echt oog voor leuke kleine winkeltjes, bovendien heb ik van haar een hoop nieuwe afdingtrucjes geleerd! In Delhi kon ik gelukkig voor dezelfde avond een trein naar Varanasi boeken.
In de trein naar Varanasi kom ik Jeremy en Nidia tegen. Heel gezellig en zij reizen ook naar Varanasi. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens een trip in Kathmandu en ze reizen nu al 3 jaar samen!
Varanasi
Ik ben heel blij dat ik Jeremy en Nidia ben tegengekomen want zoals in elke stad is het hectisch in het begin. Vinden we een reikshawdriver voor een goede prijs, brengt die iemand mee die wel wil wijzen waar alle hotels zijn, helaas betekent dit dat alle hotels vol zijn, want zo'n mannetje vraagt 150% commissie voor de gasten die hij binnen brengt. De hoteleigenaren hebben daar geen zin in, dus hebben plotseling geen kamer meer vrij. Na 7 hotels hadden we hem eindelijk door, dus hebben we hem afgeschud en hadden we het goede idee om zonder hem terug te gaan naar de hotels, maar helaas kunnen we alleen de volgende dag terugkomen, want als de reickshawdriver erachter komt, moet er alsnog commissie worden betaald. Zit je dan met je zware rugzak.. UIteindelijk toch een redelijk hotel gevonden en konden we eindelijk naar de ganges! Heel apart, die lijkverbrandingen, maar het maakte niet zo'n indruk op me als ik had verwacht. Iedereen bereid je voor op het ergste, maar ik kon er goed tegen. 's avonds is er een ceremonie met veel en een soort dansen, heel mooi om te zien en ook interessant dat zoveel religieuze mensen bij elkaar komen. De laatste avond in Varanasi krijgen we gratis Thali, heerlijk, maar waarschijnlijk zaten er iets teveel bacterien in, want ik ben nu nog steeds aan de diarree. Jee, dat vreet energie.
Lumbini
We nemen de ochtendbus naar de nepalese grens en besluiten hier om eerst 2 dagen naar Lumbini te gaan. Dat is de geboorteplaats van Buddha, een goed begin om in aanraking te komen met het boeddhisme!
Heeeeeel veel tempels, super mooi en ik heb hier leren bidden door een monnik. Best grappig, want ze gebruiken een soort trommel, dus dat past goed bij me! Gelukkig was ik daar alleen, want het ziet er best grappig uit!
Pokhara
En nu ben ik in Pokhara, levendige stad en veel toeristen. Ik moet nog een beetje aansterken en dan verwacht ik over 2 dagen een trekking te starten.
Zo nu zijn jullie weer op de hoogte van mijn avonturen. Ik heb het super naar mijn zin en ik ben zelfs een beetje bang dat ik te weinig tijd heb hier in Nepal, dus dat is een goed teken!
Hopelijk gaat bij jullie ook alles goed en worden de temperaturen daar ook wat aangenamer. Ik begin hier inmiddels een lekker bruin kleurtje te krijgen!
Oh ja, ik heb inmiddels een hoop foto's upgeload, maar die zijn niet gelinkt aan dit verhaal, maar jullie kunnen ze vinden in het foto album.
Mis jullie,
Dikke kus Lotte
20 Maart 2010 - 06:23
Mike En Anne:
Hey Lotte, nou onze grote zoon is eindelijk geboren.. Mees is Geboren op 18/3/2010 om 3.03uur woog 3375g -
20 Maart 2010 - 07:41
Juul:
Hej lieve lotte,
Je hebt het goed daar zo te horen:)!
Super vette dingen die je allemaal hebt gezien.
Dikke kus -
20 Maart 2010 - 08:21
Robert:
Ha Lotte!
Wat een avonturen zeg! Wel fijn dat we eindelijk weer iets van je horen ;) Ook leuk dat je al die mensen ontmoet, gezellig!
Succes met aansterken, slim plan, en veel plezier op je volgende trek!!
Kus, Robert -
20 Maart 2010 - 09:12
Heidi:
. -
20 Maart 2010 - 09:14
Heidi En Joost:
he lotte
super leuk om weer iets van je te horen.
zo te horen heb je echt goed naar je zin.
leuk dat je mensen hebt gevonden om te reizen.
hier inmiddels ook klein beetje warmer aan het worden maar daat is niks vergelijking met jou temperaturen
nog veel beterschap en alvast heel veel succes met het vervolg van je reis.
succes meid
heel veel groetjes
joost en heidi -
20 Maart 2010 - 09:24
Karen:
Lotje! Leuk, weer 'n nieuw verhaal. Kan me echt niet voorstellen hoe dat is, dat hectische gebeuren nu in vergelijking met het rustige Maastricht! Nu met je diarree komt de voorraad paaseitjes iig goed van pas! ;) Ga nog ff je foto's bekijken en 'n beetje meegenieten van je indrukken daar. Hier is alles goed :)
Liefs! -
20 Maart 2010 - 09:43
Sara:
Wauw, super spannend allemaal. Klinkt als een onvergetelijke reis. Geniet ervan! Liefs, Sara -
20 Maart 2010 - 09:44
Ineke:
Hee Lotte!
Wauw, het klinkt súperherkenbaar allemaal!! Heel veel plezier in de bergen, weet zeker dat je het fantastisch zult vinden! Geniet ervan, voor je het weet zit je opeens een paar weken op 1 plek in Dharan, dan weet je niet wat je overkomt ;) Ik zie uit naar je volgende verhalen!
Liefs! -
20 Maart 2010 - 11:01
Yvonne:
Hey Lotte,
Klinkt echt allemaal super gaaf! Volgens mij heb je het in ieder geval goed naar je zin en leer je er ook nog eens veel van!Inderdaad een onvergetelijk avontuur lijkt me!Heb net al je foto's nog eens bekeken en die zijn ook echt heel leuk, krijg ook super erge reiskriebels nu;)!Geniet er nog van meid en heeeel veel plezier in Nepal!
Liefs Yvonne en Armin -
20 Maart 2010 - 19:43
Marjon:
Heey Lotte!
Jeetje wat maak je allemaal leuke dingen mee:) Ook wel heel erg leuk om je foto's te zien, je hebt al goed kunnen shoppen zo te zien! Leuk die indiase broek en tas enzo :) Heel veel plezier nog, geniet ervan en ben heel erg benieuwd naar je volgende verhalen en foto's! :) x Marjon
ps. hier begint inmiddels ook de lente al hoor, donderdag op een vol terras gezeten! :p -
21 Maart 2010 - 10:17
Ida:
Goh Lot je wordt echt 'n doorgewinterde backpacker haha, superleuk =) Ongelofelijk wat je allemaal ziet en meemaakt op korte tijd, geniet er nog volop van voordat je co-schap begint. Ik mis je wel hier. Bedankt nog voor de mooie kaart.
Liefsx -
21 Maart 2010 - 10:17
Ida:
Liefsx -
21 Maart 2010 - 15:00
Tante Margaret:
Hoi Lotte,
Leuk om weer iets van je te horen. Geweldig om te horen hoe je het allemaal beleeft daar. Geniet er nog lekker van, hoop wel voor je dat je snel weer opknapt. Nog bedankt voor je leuke kaart.
groetjes oom Leo, tante Margaret en je jarige nicht. -
22 Maart 2010 - 08:45
Nadine:
Heey Lotte,
Ik ben er even goed voor gaan zitten om je reisverslag door te lezen: geweldige verhalen weer :) Super om te lezen! De temperaturen hier in NL beginnen inmiddels wat aangenamer te worden, dus de zomerkleding kan langzaamaan tevoorschijn worden gehaald.
Geniet van de trekking daar in Nepal. Ik kijk al uit naar je volgende verhaal!
Liefs xx Nadine -
23 Maart 2010 - 18:59
André En José :
Hoi lieve Lotte,
We volgen jou op de voet.
Onze reacties zijn dan wel niet snel, maar toch.
Blijf goed op je zelf passen. Hier is nu lente.
Verven ze in Nepal ook paaseieren?
Tot je volgende verslag.
23 Maart 2010 - 18:59
André En José :
Hoi lieve Lotte,
We volgen jou op de voet.
Onze reacties zijn dan wel niet snel, maar toch.
Blijf goed op je zelf passen. Hier is nu lente.
Verven ze in Nepal ook paaseieren?
Tot je volgende verslag.
30 Maart 2010 - 07:49
Sanne:
Ha Lot!
Op de Scharnerweg is je kaart ook aangekomen. Fijn dat je het zo naar je zin hebt, en veel plezier in Nepal! xx Sanne -
30 Maart 2010 - 07:55
Sanne:
Deel 2:
Heb nog even je foto's bekeken en die bevestigen waar ik het gister met Marjon over had. Volgens mij ben jij wel een dankbaar persoon om te hennah'en, yoga te leren, etc etc. Superleuk dat je alles koopt (de kleding), doet, drinkt, eet, gebruikt etc. -
31 Maart 2010 - 07:16
Berna:
Hoi Lotte,
Ik heb je reisverslag ontdekt op de computer. Wat een verhalen. Zo te lezen, had Simone best naar India kunnen gaan. Ze gaat nu binnenkort naar Australië. Wat een ervaringen doe je op. Veel succes bij je co schap in Nepal. Ik houd je verslagen van nu af aan bij.
03 April 2010 - 17:33
Hans En Anita:
Ha Lotte,
Wat geweldig om je verhalen te lezen!!!
Wat zie je er goed uit op de foto's, je ziet dat de reis je echt goed doet !!!
En wat leuk zeg , dat je zoveel leuke mensen ontmoet en leert kennen.
Hans is net terug uit India en heeft echt van de Kumb Mela genoten, hij wilde er al zolang naar toe! Hij is er met de Royal Entfield heengereden ivm de drukte en daar achteraan nog een flinke motortocht aan geplakt....
Ik hoop dat je snel opknapt en je trekking kunt gaan maken....Tot het volgende reisverslag,
Liefs Hans en Anita -
08 April 2010 - 09:22
Marlienke:
Hi Lotte, super leuk om al je verhalen te lezen! Je maakt echt gave dingen mee. Ik blijf in maastricht want het is me eindelijk gelukt om mijn toets e halen. Heel veel plezier nog.
x